České Vrbné vysokomýtským kanoistům svědčilo

České Vrbné vysokomýtským kanoistům svědčilo

Závěrečné závody Českého poháru ve sprintu proběhly na umělé slalomové dráze v Českém Vrbném.

Závodníky zde čekal nabytý program, neboť součástí závodů bylo také mistrovství ČR dospělých, mistrovství ČR družstev a mistrovství ČR veteránů ve sprintu. Zároveň zde na spodní trati probíhaly i poslední dva závody Českého poháru žáků.

O největší úspěch na mistrovství ČR se postarali v nejprestižnější týmové kategorii 3xC2 muži naši deblkanoisté, kteří obhajovali své překvapivé prvenství z loňského roku. Naši závodníci ve složení Suchánek – Kotrba, Krejza – Šilar, Kvapil – Trnka (Litovel) startovali jako obhájci titulu poslední, a tak se mohli po vynikající, takticky dokonale zvládnuté jízdě, ihned po dojetí do cíle opět radovat z vítězství. Další vynikající výsledek přinesl závod mistrovství ČR družstev singlkanoistů. Zde zkušeného Daniela Suchánka doplnili dva naši nejlepší junioři v této kategorii Ondřej Kvapil a Matěj Kotrba. Po výborné a opět takticky velmi dobře zvládnuté jízdě chybělo našim singkanoistům pouhých osm desetin sekundy na velezkušené vítěze, kanoisty z Českého Krumlova. Na třetím místě skončilo trio z Pardubic v čele s Ondřejem Rolencem. S tím si chtěl Daniel Suchánek zopakovat triumf z loňského roku v kategorii C2 muži. Obhajoba se jim však nevydařila podle představ a z mistrovství ČR si tak tentokrát odvážejí „pouze“ bronzové medaile. O další dvě medaile z mistrovství ČR se postarali v kategoriích veteránů, nejprve Jitka Jasanská ziskem stříbrné medaile v kategorii kajaku žen a následně Jakub Šilar ziskem bronzové medaile mezi singlkanoisty.

Vysokomýtským závodníkům se dařilo i v Českém poháru. V sobotním závodu kategorie C2 muži obsadili Daniel Suchánek – Ondřej Rolenc 1. místo v nedělním závodu pak 3. místo. Výborně si ve stejné kategorii vedli také Ondřej Kvapil s Tobiášem Trnkou (Litovel), když se v sobotním závodu dokázali prosadit mezi muži a obsadili 3. místo. V obou dnech se stali vítězi této kategorie mezi juniory. Špatně si ve stejné kategorii nevedli ani Václav Sedlák s Matějem Kotrbou, v sobotu pátí a v neděli čtvrtí.

V Českém poháru žáků si vedl nejlépe Ondřej Jetmar v dlouhé sjezdu kategorie C1 na 3. místě, Jonáš Janko skončil na 7. místě a Milan Jiroušek na 12. místě. Anežka Lokvencová skončila mezi děvčaty na 10. místě v C1 a na 12. místě v kategorii kajakářek. Mezi mladšími žáky se umístil David Nývlt na 14. místě.

Luděk Roleček

Foto Jiří Kotrba