Stolní tenisté zahájili sezónu

Stolní tenisté zahájili sezónu

Po prvním říjnovém víkendu mají již všechna mužstva Orla jednoty Vysoké Mýto odehráno alespoň jedno utkání v nové sezoně.

Na konci září odstartovala svoji soutěž mužstva v okresních soutěžích. Prakticky všechny páteční večery do Vánoc tak bude v orlovně k vidění soutěžní zápas okresního přeboru třetí nebo čtvrté třídy.

Orel Vysoké Mýto D ve čtvrté třídě zapracovává do dlouhodobých mužských soutěží i naše nadějné dorostence. Zatím má na kontě jednu výhru a jednu prohru. Bližší informace o soutěži naleznete ZDE.

Orel Vysoké Mýto C ve třetí třídě je po dvou zápasech zatím stoprocentní. Bližší informace o soutěži naleznete ZDE.

Nejvyšší okresní soutěž, kterou jsme přihlásili kvůli nižšímu počtu hráčů a snadnější zastupitelnosti místo krajského přeboru, jsme odstartovali v nejsilnější možné sestavě drtivou výhrou. V průběhu sezony lze očekávat větší točení sestavou. Přehled zápasů naleznete ZDE.

A tým se i letos účastní nejvyšší krajské soutěže – divize. Také letošní sezona by měla být bojem ve spodní polovině tabulky, ale věříme, že přinese více vítězství, než tomu bylo v loňském roce. V prvním zápase jsme prohráli v Řetové, která by se měla pohybovat spíše v horní polovině tabulky. Bližší informace o soutěži naleznete ZDE.

Jako poslední zahájilo sezónu družstvo starších žáků. Jsme moc rádi, že po čtyřech sezónách, kdy jsme neměli dostatečný počet kvalitních žákyň a žáků, máme letos z čeho vybírat. Úterní a čtvrteční tréninky navštěvuje 8 až 10 dětí, což je dostatečná základna pro sestavení týmu do dlouhodobé soutěže. V plánu máme také účast na krajských bodovacích soutěžích. První dva zápasy přinesly před zaplněnou orlovnou jednu prohru a jednu výhru. Bližší informace k Vysokému Mýtu v soutěži staršího žactva naleznete ZDE.

Pokud máte zájem, přijďte se do orlovny podívat na soutěžní zápasy a podpořit jakýkoliv náš tým.

Jiří Vojnar

Foto Orel jednota Vysoké Mýto