Děti z Mateřské školy Slunečná oslavily Den dětí s hasiči

Děti z Mateřské školy Slunečná oslavily Den dětí s hasiči

Na zahradu naší školky přijeli ve čtvrtek 30. května hasiči. Pro děti to bylo velké překvapení. Tři hasičské sbory z Vysokého Mýta – hasiči ze společnosti Iveco, dobrovolní hasiči a profesionální hasiči najeli se svými vozidly a připravili pro děti stanoviště.

Děti se dozvěděly zajímavé informace o tomto náročném povolání, vyzkoušely si jejich zásahové oblečení, přilby a také obtěžkaly hasičské nářadí a náčiní. Zkusily si nasednout do hasičského auta, i poslechnout výstražnou sirénu. Na závěr krásného dopoledne nám pro děti vytvořili pěnu. To bylo něco – děti se náramně vyřádily. K obědu je čekalo požárnické menu (špagety – hadice s rajskou omáčkou) a odpoledne se zakously do lineckého kolečka s požárníkem Samem. Moc jsme si to užili!

V pátek 31. května na děti z MŠ Slunečná čekalo další překvapení. Na zahradě školky byla pro děti připravena 2 stanoviště a děti si mohly vyzkoušet být na chvilku hasičem. Na prvním místě je čekaly „džberovky“, hadice a děti měly uhasit oheň, vytvořený z PET lahví. Druhým úkolem bylo zachránit ze stromu bojácné koťátko. Správný hasič musí umět překonat překážky a vylézt na žebřík. Děti pěkně úkoly zvládly a čekala je odměna – mlsání zmrzlinového nanukového dortu. Za dva hasičské dny měly tolik zážitků, že je s paní učitelkou výtvarně zpracovaly a vyzdobily si obrázky své šatny. Moc se nám vše líbilo!

Stanislava Burešová, MŠ Slunečná

Foto MŠ Slunečná