Program Divadeliéru v červnu

Program Divadeliéru v červnu

Ve výlohách Divadeliéru bude do konce června probíhat výstava Markéty Abrahamové nazvaná Počátek. Těšit se můžete také na závěrečná představení Dr. ZDIV ve středu 12. června v M-klubu.

1. 6.–30. 6., výlohy Divadeliéru
POČÁTEK
Výstava Markéty Abrahamové byla slavnostně zahájena vernisáží 1. června. Tvrdé zkoušky, nekonečné pády a s tím spojené těžké emoce… To vše a další nám ubírá životní energii. Avšak všechny tyto zdánlivé nepříjemnosti nám pomáhají vytáhnout na světlo naše nedostatky, které můžeme přetvořit v úžasné přednosti. Máme možnost stát tak na prahu zrození našeho lepšího JÁ. Na prahu nového počátku. Markétu Abrahamovou z Vysokého Mýta a její tvorbu znáte již z předchozích výstav a my vás srdečně zveme, abyste sami mohli zhodnotit, kam se její fotografická tvorba posunula.

Neděle 2. 6. od 14.00 do 16.00, Divadeliér
OTEVŘENÁ PORADNA

Alzheimerova demence vážně nevážně. Demencí je více druhů, společné je jim zapomínání. Děje se z různých příčin, v různém věku, s různými projevy. Člověka dokáže velmi trápit, změní jeho život i život jeho blízkých. Kdy zbystřit, na co se zaměřit, jak s nemocným jednat a kde hledat pomoc? Trochou teorie, ale hlavně praktickou péčí vás provede sociální pracovnice Martina Macková.

Středa 12. 6. od 17.30, M-klub
Dr. ZDIV v M-klubu

Závěrečná představení Dr. ZDIV (=Dramaťáku z Divadeliéru). Divadelní maraton čtyř představení, která vznikla a vznikají na základě přání účastníků, o čem by chtěli hrát a jakou roli by si chtěli vyzkoušet. Role na přání bez omezení. Mezi jednotlivými představeními bude krátká pauza na přestavbu kulis. Více informací: adapop@seznam.cz, tel. 777 076 901
Vstupné: dobrovolné

cca od 17.30 – Malčáci:
JESTLI JÁ SE NEMÁM ZNOVU NARODIT
Hra o hledání příčiny, proč lidé potřebují boj. Hrají: Mahulena Horáková, Teodor Kolínský, Viktorie Štaudová, Natálie Šustrová, Sabina Šustrová, Vilém Vok Půlpán, Zuzana Barbora Hynková, Jindřich Půlpán, Karim Hynek, Erik Urban. Scénář a režie: Adéla Pellarová. Scéna a kostýmy: Malčáci

cca od 18.00 – Palčáci:
UMÍRÁM NUDOU
Detektivní hra o vyšetřování vraždy. Hrají: Hana Kallaiová, Emílie Münsterová, Magdaléna Popelářová, Nela Sobotková, Mariana Čáslavková. Scénář a režie: Adéla Pellarová. Scéna a kostýmy: Palčáci

cca od 18.30 – Prsteňáci:
VE SLUŽBĚ 24/7
Komedie z vojenského prostředí. Hrají: Laura Kantová, Kamila Pešková, Natálie Dobrová, Adéla Pellarová. Scénář a režie: Adéla Pellarová. Scéna a kostýmy: Prsteňáci

cca od 19.00 – Středošáci:
GIRL/S/TALKING
Drama o stalkingu. Jak se může stát, že najednou sledujete, anebo jste sledovaní. Hrají: Amálie Popelářová, Lucie Urbanová, Anežka Plháková, Jana Drdlová, Veronika Severová, Anička Klofandová, Natálie Tomášková, Klára Benešová, Nikola Drahošová. Scénář: Středošáci. Scéna a kostýmy: fundus Divadeliéru, Středošáci a Petr Kubík.
Režie: Adéla Pellarová

Pátek 14. 6. od 19.00, Divadeliér
SPOLU
– divadlo Di
Něžná komedie o nehynoucí lásce v manželství propletená spoustou slovních hříček. Chcete-li věřit na velkou lásku na celý život, a přitom se i zasmát, pak je tu pro vás divadelní hra Spolu.
Hrají: Adéla Pellarová, Tomáš Valek. Scénář: Adéla Pellarová. Režie: Tomáš Valek. Scénografie a kostýmy: Adéla Pellarová, Tomáš Valek.

Hudba: Eduard Příhoda ml.