Warning: Undefined array key 0 in /www/wwwroot/new.vysoke-myto.cz/wp-content/themes/vysoke-myto-theme/single.php on line 6

Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /www/wwwroot/new.vysoke-myto.cz/wp-content/themes/vysoke-myto-theme/single.php on line 6

Mateřská škola Čtyřlístek získala značku Mezigeneračně

Mateřská škola Čtyřlístek získala značku Mezigeneračně

Mateřská škola Čtyřlístek se v roce 2019 zapojila do mezigeneračního projektu, který zastřešuje nezisková organizace s názvem Mezi-námi sídlící v Praze. Tato organizace vznikla v roce 2013 z pocitu, že je obrovská škoda, jak se přirozené mezigenerační vazby v poslední době ze společnosti vytrácejí. Za cíl si vytyčila propojovat generace, především tu nejmladší s tou nejstarší. Přáním bylo, aby k sobě tyto generace opět našly cestu, a i děti věděly, že stáří je přirozenou součástí života.

Děti z Mateřské školy Čtyřlístek se zapojily do programu Povídej a Přečti. V rámci programu Povídej navštěvují pravidelně seniory v domě pokojného stáří Naděje. Setkání probíhají převážně jednou za 4 týdny a společně se věnují výtvarným, hudebním a pohybovým činnostem. Nebo jenom vyprávění. Inspirací programu Přečti byla vzpomínka na pomalý a klidný hlas našich babiček, které nám četly pohádku před usnutím.

Mateřská škola Čtyřlístek takovou babičku má! Jmenuje se Lidunka a chodí do školky pravidelně číst dětem pohádku před odpočinkem. Děti mají babičku moc rády a často se ptají, kdy zase přijde. Tato mezigenerační setkání jsou vždy velkou radostí. Ať už s babičkou Lidunkou nebo se seniory z Domu pokojného stáří Naděje. Jsou pro nás důkazem, že propojovat věkově tak vzdálené generace má smysl. Děti dostávají klid, moudrost, zkušenosti, učí se úctě a ohleduplnosti ke starším lidem a oni naopak čerpají z dětské vitality, upřímnosti a radosti. Jsme velmi rádi, že můžeme tato setkávání uskutečňovat.

Za kolektiv pracovnic MŠ Čtyřlístek Zuzana Rusňáková Martínková